Shiatsu Prijktijk Brielle logo

“ Massage, ter ontspanning en herstel ”

Behandelingen vinden plaats in alle rust en op afspraak. Er is geen verwijzing nodig van de huisarts.

Shiatsu massage

De behandeling betreft een drukpuntmassage van het hele lichaam en duurt gemiddeld 60 tot 75 minuten. Er wordt naar voorkeur gemasseerd op de blote huid, waarbij u wordt toegedekt met handdoeken. Er wordt geen gebruik gemaakt van olie. Shiatsu kan eventueel ook over de kleding heen gegeven worden.

Voetreflex massage

De behandeling betreft een drukpuntmassage van beide voeten en punten op de onderbenen en duurt gemiddeld 60 tot 75 minuten. De reflexzones op de voeten worden eerst behandeld met duim/vingers en acupressuurstokje. Daarna worden de voeten gemasseerd met olie.

Behandeling ter ontspanning of preventief onderhoud

Indien u komt voor ontspanning of preventief onderhoud, wordt de behandeling gestart met een korte intake, gevolgd door de massage.

Behandeling ter verlichting van klachten

Indien u komt in verband met klachten, wordt de behandeling gestart met een uitgebreide intake, waarin naar de klacht(en) wordt gevraagd, medische voorgeschiedenis, gebruik van medicijnen, leefgewoontes, eventuele eerdere behandelingen etcetera. Daarna volgt de massage, waarbij gekeken wordt waar in het lichaam zich blokkades/spanningen bevinden.

In de meeste gevallen zijn er meerdere behandelingen nodig om resultaat te behalen. Vaak geldt: hoe ouder de klacht, hoe meer behandelingen nodig zijn.

Na vijf behandelingen moet er wel een duidelijke reactie optreden die duidt op beweging in het (ziekte)proces of het herstel daarvan. In overleg wordt besproken of het zinvol is al dan niet door te gaan met de behandelingen en in welke frequentie. In het begin is de periode tussen twee behandelingen doorgaans 1 of 2 weken.

Adviezen

Klik hier voor een afspraak