Shiatsu Prijktijk Brielle logo

“ Shiatsu Praktijk Brielle ”

Ik ben Esther Lankhaar (1974) en als Shiatsu-therapeut werkzaam in mijn praktijk in Brielle.

In de loop der jaren heb ik uit interesse en met plezier diverse massage-cursussen en workshops gevolgd, maar ik wilde een meer brede en stevige basis hebben om een praktijk mee te starten. Die basis vond ik in de 5-jarige HBO opleiding tot Shiatsu-therapeut, die mij de juiste achtergrond, kennis en technieken bood om aan de slag te gaan. Ik heb deze opleiding met veel plezier gevolgd. Met het vak “Chinese Geneeskunde” ging er een nieuwe wereld voor mij open. De manier waarop de oude Chinezen naar ziekte en gezondheid kijken in termen van energie en naar de mens als geheel, vind ik heel inspirerend.

In een gezond lichaam stroomt de energie ongehinderd; we voelen ons energiek en veerkrachtig. Wanneer de energiestroom geblokkeerd raakt om wat voor reden dan ook, kan zich dat na verloop van tijd uiten in vermoeidheid, gezondheidsklachten en eventueel ziekte.

Het lichaam zal altijd proberen de balans te hervinden en is GROOTS in zijn zelfherstellende kracht. Soms heeft het lichaam echter een zetje in de goede richting nodig. Massage is een natuurlijke en effectieve manier om het lichaam de juiste prikkels te geven tot zelfherstel. Daarnaast ontstaat er door massage ook een beter lichaamsbewustzijn, waardoor we eerder signalen van ons lichaam opmerken en op tijd kunnen ingrijpen om te voorkomen dat er (opnieuw) klachten ontstaan.

In mijn visie van genezing/herstel, gaat het uiteindelijk om het proces van bewustwording van welke factoren (lichamelijk, emotioneel, mentaal, sociaal en/of spiritueel) bijdragen aan je gezondheid en welke niet. Door stap voor stap bewust te worden van factoren die een positieve of negatieve invloed hebben op je gezondheid, ben je in staat daar zelf actief aan te werken om de balans te herstellen.

Mijn diepste intentie is om mensen een stukje te kunnen begeleiden en ondersteunen op dit pad van bewustwording naar een beter welzijn.

Klik hier voor een afspraak